Elektroingeniør ved Høgskolen i Gjøvik

I 06/07 gikk jeg forkurs til ingeniørutdanning ved Høgskolen i Gjøvik. Fagene jeg hadde var matematikk, fysikk og kjemi. I tillegg skal man ha norsk, engelsk og samfunnsfag, men de som har allmenfaglig påbygging fra tidligere, får fritak i disse fagene. Matematikken og fysikken tilsvarer 2MX, 3MX og 2FY, men er ikke disse fult og helt. Det er tilpasset slik at det som blir gått igjennom er relevant for de som går videre på ingeniørlinjer.

I 07/08 gikk jeg første året på bachelor ingeniørfag, elektro, ved HiG. Fram til jul hadde jeg fag som grunnleggende programmering, elektriske kretser og matte 10. Mot våren overtok fysikk, elektronikk og matte 15. Vi hadde også et helårsfag som het kjemi og miljø. Dette faget var helt likt kjemifaget på forkurs, men med en liten miljødel i tillegg. Siden dette i stor grad var et fag jeg hadde fra før, men pga miljødelen ikke fikk fritak i, så ble det prioritert ned i forhold til de andre fagene. De andre fagene var greie nok, og det vi lærte i matematikk og fysikk fikk vi fort bruk for i elektrofagene. Det å se at dette dukket opp i elektrofagene var givende, siden du får følelsen av at du faktisk har bruk for det du lærer.

I 08/09 hadde jeg fag som kvalitetsledelse med statistikk, mikrokontrollere, matte 20, datatransmisjon, økonomistyring og lineær systemteori.

I 09/10 hadde jeg fag som matte 30, reguleringsteknikk, elektronikkonstruksjon, verkstedteknisk automatisering (robot- og PLS-programmering), organisasjon og ledelse og instrumenteringsteknikk i tillegg til bacheloroppgaven.

I løpet av denne tiden har jeg arbeidet med dataprogrammer som:

  • Step7: Siemens PLS programmering

  • Visual C++ Express 2008: grunnleggende programmering

  • Microwin: Programmering av PIC mikrokontrollere

  • ABB robotstudio: robotprogrammering

  • Labview: Instrumentering


Oppdatert: kl. 22:00 Onsdag 30. Mars 2011 © 2006-2011 finholt.net Kontakt og informasjon om finholt.net